måndag 10 november 2014

"Sånga brokadblomma" är klar!

Så var den färdig, koftan med mönster inspirerat av medeltida kyrkmålningar. Du kanske läste om min fadäs i början, men det ordnade sig och sen var det bara att jobba på. Många, många timmar, men vad gör det när det är så roligt? Det gick fortare allt eftersom jag lärde mig mönstret och det liksom gick att sticka på gehör.

Lägg märke till vecken längst bak och i sidorna
Det var första gången jag stickade ärmarna uppifrån och ner. Det innebar att varven gick fortare när ärmen smalnade av och det betydde också att jag slapp sy några ärmsömmar. Ett litet krux var övergången från rundsticka till strumpstickor längst ner. Jag är inte van att sticka strumpor; stickorna ville spreta åt alla håll och det var svårare att sticka jämnt och fint.

Idag har jag köpt knappar på Kims Handarbeten i Kungsängen, en välförsedd butik som på en extremt liten yta har allt man kan tänkas behöva i handarbetsväg. Där fanns mycket knappar också förstås och jag fick god hjälp att välja. Det blev en liten kulformad knapp, ja inte en utan 16 st faktiskt.

Som jag berättade i förra inlägget om koftan var det en väggmålning i Sånga kyrka som gett idén till mönstret. Jag har inte varit i Sånga kyrka än och sett den, får se när det kan bli.

5 kommentarer:

Evadne sa...

Wow - I am shocked that you can knit so fast. That's amazing that you could finish Ingemar's sweater and now this....so complicated!

annasaviga sa...

Jag är full av beundran! En så otroligt vacker kofta du stickat! Vilket arbete. Kan inte säga annat än föregående: WOW!

Jag är van att sticka med strumpstickor, men även jag kan tycka att det är svårt att få det jämt när man stickar med flera färger. Många löser ju det genom att sticka med magic loop istället, kanske skulle det vara något för dig.

Ps. Jag läste om din fadäs och skrattade gott, men slutet gott allting gott.

IngridJ sa...

Thank you, Evadne! I don´t know if I knit so fast, but I like it. When I found this book with patterns from medieval church paintings I got so excited! As a retired I have a lot of time for things I love to do.

IngridJ sa...

Oj då, inte så svårt, tycker det verkar som om du ger dig i kast med mycket svårare saker.
Magic loop - okänt för mig - men jag googlade på det ... och kanske kan det vara något att testa.

IngridJ sa...

Idag har jag varit på stickworkshop i Bålsta och lärt mig magic loop! Verkar toppenbra!