lördag 13 februari 2016

Min väst "Sväng om" är klar!

På Syfestivalen i höstas såg jag västen "Sväng om" uppstickad. Den hängde med ryggsidan utåt och jag tyckte den var fantastiskt fin! En väninna som var med mig tyckte det var en väst för en lärare som skriver på tavlan och då visar västens allra vackraste sida för eleverna. 
Västen bakifrån

Garn och mönster kommer från Östergötlands uppspinneri. Jag valde att sticka den i marinblått med mönster i karamellgarn (Ljus karamell). Man stickar rätstickning lodrätt, hela västen i ett stycke, med början i höger framkant. Det var krångligt i början med "dragspelsstickningen med smock" mitt på ryggen, men övning ger färdighet. Det är lättare än det ser ut, jag lovar.

Kanten nertill är i grundmönstret rutig. Jag började att göra så, men eftersom garnet var melerat blev rutmönstret inte så bra, och det gick inte att få vänster och höger sida lika. (Min man avrådde mig; han är väldigt noga med symmetri.) Jag valde då att göra ränder som på ryggen, och var noga med att det skulle bli så lika som möjligt i färgen på båda sidor.

Efteråt fanns lite garn kvar av blå och grön nyans och då fick det bli kantremsa fram. Framsidan fick lite mer färg på det sättet. Som vanligt åkte jag till Kims handarbeten i Kungsängen för att få hjälp med knappvalet. Hennes blick för vilken knapp som passar är enastående!
Västen framifrån
Visst blev den ett litet konstverk, kolla de här detaljbilderna:
  
   

Och om några dagar är det Syfestival i Älvsjö igen! Vem vet vilka frestelser jag faller för då?

Inga kommentarer: