torsdag 28 december 2017

Sista blogginlägget under 2017

En hel månad har gått sedan jag skrev sist ...

December har varit fyllt av övningar och förberedelser inför julkonserter, körsång på julmarknad, ackompangemang på äldreboende samt julottor (jag spelade orgel i Yttergran och sjöng i kören i Övergran) och så förstås lite extra av städning, matlagning och bakning. En stickkväll i Stockholm med temat Färglära för stickare hann jag med, annars har inte blivit så mycket stickning.

Här kommer en lägesrapport om de pågående stickprojekten:

Den julröda halsduken blev klar utan problem till första advent. Den var rolig att sticka och blev riktigt trevlig med olika varianter av strukturmönster: mosstickning, rutor och ränder.

Tröjan till min man har det inte hänt så mycket med, men jag närmar mig ärmhålet. Det är lätt stickning, tacksam att ta till när man vill bara vill slappa.

Den blivande västen i det härliga angoragarnet kräver däremot mycket av stickaren. Hade jag inte varit så envis (och garnet inte varit så lyxigt) hade jag nog gett upp. Men tack vare tät mailkommunikation med designer designer Pernille är jag nu övertygad om att den kommer att bli färdig! Tack, Pernille!
Strukturstickning på ryggen för att få en insvängd midja, trevlig idé!
Det blir många ändar att fästa, jag tar det pö om pö
Jag har stickat gott och väl 30 cm och fått lite fjung på både dubbelstickningen och allt pillemojs därtill. De två korta rundstickorna fäster jag ihop med små plastspiraler (jag fick tipset när jag var på Litet nystan och beskrev mitt problem). De olika garnerna i rutorna gör jag små nystan av, då blir det i alla fall mindre trassel. För att få gränsen mellan kantbården och slätstickningen snygg, stickar jag ett par maskor på den sticka jag håller på med och lyfter sen över till andra stickan. Det gäller bara att komma ihåg bytet och inte sticka vidare med den grövre stickan in på kantbården.
Hurra för plastspiralerna!

Om man vill testa dubbelstickning, följ ett gott råd och börja med ett litet projekt, ett pannband eller en halsduk. Och allra först kanske ett litet prov på dubbelstickning med grövre garn och stickor för att förstå sig på tekniken.

Till sist en bild (med tillstånd) från Angoragarnets facebook-sida
Pernille och några av hennes kaniner i juletid 
Angoragarnet från Pernilles kaniner är helt fantastiskt.  När västen är klar, måste jag nog satsa på att göra en kofta eller tröja i bohusstickning. Klicka på länken till kollektionen, så förstår du säkert! Men det kommer att bli svårt att välja bland alla färger och mönster.

Inga kommentarer: