måndag 14 december 2015

Höstens mössor

Tänk så mycket modeller på mössor man kan hitta på! För min del har det blivit tre stickade mössor under hösten i helt olika stilar.
En dragspelsbasker med garn och mönster från Östergötlands ullspinneri. Jag hittade den på höstens syfestival i Älvsjö. Egentligen var det en väst i samma garn och stil jag föll för (och den har jag inte hunnit börja på än) men mössan blir ett trevligt komplement.

Jag hade restgarner från koftstickningen och det räckte till en mössa modell Ida (även här är mönstret från Östergötlands ullspinneri) och jag valde då att göra samma bård som på koftan Pictoreska bårder i egen design inspirerad av Albertus Pictor-målningarna i Yttergrans kyrka.
Den tredje mössan är stickad med handspunnet angoragarn. Anne Beate Rye Tegen har spunnit garnet av ullen från egna kaniner. Jag hade bara köpt 50 g garn och kunde inte få tag på mer och därför blev det en liten slätstickad mössa. Jag kände för att garnera med tofs och virkad fläta och lite nålfiltning. Om du undrar hur jag gjorde tofsen: kolla på länken!

3 kommentarer:

Nina_A sa...

Vad fina! Vad duktig du är!!

IngridJ sa...

Tack, Nina! Det har blivit mycket stickning sen jag gick i pension, det är kul att skapa med händerna!

Lene Karlsen sa...

Ja du Ingrid...du får det til.... hilsen Lene.