torsdag 24 april 2014

Lite handarbete då och då

En del av er som läser min blogg undrar nog om jag aldrig handarbetar nuförtiden. Det är två månader sedan förra inlägget om stickning.
Jodå, jag köpte garn på syfestivalen, och nu har en väst blivit klar. Det annorlunda med den är att den är stickad lodrätt. Garnet heter Susanna och är melerat och flossigt. Inte så lätt att sticka med och väldigt besvärligt om man behöver repa upp något. Men det ger en trevlig struktur åt plagget.

Garn och mönster kommer från Maj-Lis Stickhörna. Det var ett bautastort nystan och det finns garn kvar att göra en sjal av. Det följde med ett mönster på en virkad sjal med "kärleksknutar" (undrade varför det heter så?) och jag gav mig i kast med det. Jag är inte så van att virka så jag lyckades varken i första eller andra försöket. Jag visste inte ens hur det skulle se ut. Men så hittade jag både en bra beskrivning med bilder steg för steg och en bra liten instruktionsfilm på nätet.


Och då knäckte jag koden! När man väl börjat och förstått idén är det hur enkelt som helst. Och fort går det! Jag fortsätter väl tills lust eller garn tryter ...
Inspirationen till kärleksknuten lär komma från den keltiska knuten. Det är de sammanflätande bågar man ofta ser på runstenar - en symbol för evig kärlek. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt! Ser invecklat och svårt ut. Trevligt då att det istället var lätt när du kom på koden.
/Elizabeth

IngridJ sa...

Tack! Så är det väl med det mesta, lätt när man kan, men det kan vara påfrestande innan man knäckt koden.