När jag gjort våfflor tidigare har det varit med ägg och mjölk. Men i frasvåfflor ska det vara grädde (eller gräddfil stod det i receptet i min kokbok), vatten och mjöl, så det liknar dessa, men jag har aldrig provat. Eftersom jag inte lär få tag på rømme, ska jag testa med gräddfil nästa gång.
Självklart är norska restauranger bra på fisk. I det lilla fiskeläget Bud ligger restaurangen Bryggjen. När vi kom dit serverades buffet med flera olika fiskrätter. En rätt med ovanligt namn är bacalao, ursprungligen en spansk eller portugisisk fiskrätt, introducerad i Norge av sjöfolk. Man använder klippfisk, saltad och torkad torsk och gör en mustig gryta tillsammans med potatis, lök och tomat. Bud var den största handelsplatsen mellan Bergen och Trondheim under 1500- och 1600-talen. Nu är det en charmerande idyll med sjöbodar och torkställningar för fisk.
Hamnen i Bud |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar