torsdag 20 september 2012

Baka knäckebröd lätt som en plätt!

Smeten räcker till två plåtar.
Jag har just bakat knäckebröd. Hur enkelt som helst. Det är bara att blanda ingredienserna med kallt vatten, och breda ut smeten på två plåtar. Är du lycklig att ha en varmluftsugn, så kan du grädda båda plåtarna på en gång.

Det här är min variant på ett recept jag fått av en norsk väninna. Jag har smakat liknande, men tycker den här är klart bäst.
Blanda 
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl rågmjöl
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl sesamfrön
  • 2 dl havrekli
  • 1 dl kruskakli 
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk salt
  • 7,5 dl vatten
Låt degen svälla 10 minuter.
Bred ut på två plåtar på bakplåtspapper.
Baka i 150 grader varmluft. 
Ta ut efter 10 minuter och dela i rutor med baksporre.
Baka i 1 timme +  15 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar